Нова ТВ купува Канал 3, цели се в още няколко медии

0

„Нова Броудкастинг груп“ купува Канал 3. Компанията вече е подала документи за сделката в Комисията за защита на конкуренцията, става ясно от сайта на КЗК.

Заедно с тв канала медийната компания, собственик на Нова тв, иска да придобие и радиата „Веселина“, „Витоша“, Magic FM, The Voice и The Voice TV. Всички те са част от BSS Media Group, която от няколко месеца притежава и „Елит Медиа България“ ЕООД – дружеството, което излъчва Канал 3. Действителен собственик е Гергана Стефанова Данова, пише „24 часа“. 

Канал 3 има лиценз за ефирно разпространение в София, а в останалата част на страната се предава по кабел. От 1 септември 2017 г. каналът излъчва в HD формат.

Сделката вероятно ще мине през КЗК, тъй като пазарният дял на Канал 3 е около 3%, т.е. достатъчно малък, за да не позволи на „Нова Броудкастинг груп“ да получи пазарно надмощие над изискваното от закона.

Преди около десетина дни „Нова Броудкастинг груп“ придоби официално и 100% от онлайн групата „Нет инфо“. Дотогава тв компанията притежаваше 70% от групата сайтове.

Сделката за останалите 30% бе одобрена от КЗК през февруари. Сега тя беше финализирана, след като са приключили преговорите по цената с досегашните собственици – „Дарик радио“ на Радосвет Радев и „Уеб Финанс“ на Христо Христов.

“Нет инфо“ е най-голямата онлайн група в България, в портфолиото й има редица сайтове, както и платформата за видеосъдържание Vbox7.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече