Спряганият за бъдещ премиер Николай Младенов: Спрете и се замислете!

0

Спряганият за бъдещ премиер в рамките на този парламент Николай Младенов даде тон за успокояване на страстите между протестиращите и онази част от обществото, която е против блокадите. С постинг във фейсбук представителят на ООН в Близкия Изток изрази остро несъгласие с начина, по който се изразява бунтът срещу властта  напоследък, като визира случилото се край Румънското посолство снощи. И призова за деескалация на напрежението.

„България, през каквито и проблеми да е минавала, винаги е била пример за толерантност и разумни решения. Били сме пример за разум на Балканите, за това, че знаем кога да спрем в противопоставянето. Точно затова българската демокрация се гради върху съгласие и диалог, не върху конфронтация и сблъсъци. Спрете и се замислете какво видяхме снощи. До това ниво ли сме паднали!? Спрете и се замислете какво се случва с протеста на младите хора.

Те не излязоха на улицата, за да издигат ковчези и бесилки. Те не излязоха на площадите, за да може някой да напада жени с деца! Те излязоха свободни и поискаха модерна и демократична България с нулева корупция. И ние трябва да ги подкрепим. Да ги подкрепим и срещу онези, които искат да използват техните искания, за да превърнат България в това от снощи. Това снощи не е изход от кризата, а черна дупка, от която няма излизане за нас като общество! Кой иска това?“, попита дипломатът. 
 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече