Заявяваме нови лични документи от 7 сутринта

0

От 7.00 до 17.30 часа ще работят вече звената „Български документи за самоличност“ в столицата в делничните дни във връзка с тазгодишната кампания по подновяване на личните документи. Служителите на гише ше работят и без обедни почивки, ще има единствено прекъсване на работата от 13.00 до 13.30 часа, за да се осъществи дезинфекция.

Гражданите имат възможността да подадат своите заявления и в събота, когато работят по две районни управления в София с работно време от 8.30 до 14.30 ч. Целта на новия график е да се намалят опашките и да се улеснят гражданите. Това съобщи зам.-директорът на СДВР ст. ком. Мариан Билалов на брифинг.

В идната събота ще работят Шесто и Осмо РУ, а на 29 август – Първо и Девето РУ, заяви още той. 

Зам.-шефът на СДВР също така припомни, че всички, които имат постоянен адрес на територията на град София, могат да изберат желано от тях Районно управление, в което да подадат своите заявления. Гражданите могат да отидат в по-ненатоварено РУ, независимо дали то се намира в посочения в личната карта район. Освен това, документи се издават и в паспортната служба на бул. „Мария Луиза“. „Най-натоварени са гишетата на Първо, Пето и Шесто Районно управление“, съобщи Билалов.

От началото на месеца в столицата са подадени около 17 хил. заявления и около 18 хил. човека са получили своите нови лични документи. В сравнение на първата с втората седмица от месеца в подадените заявления има увеличение с около 500, а в получените документи – 600. Този ръст се дължи на първоначалното удължаване на работното време на паспортните служби, което бе направено по-рано през август. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече