В края на 2020г. ваксина срещу Covid-19 ще бъде разпространена в ЕС

0

Още в края на тази година започва разпространението на ваксината срещу Covid-19 в европейските страни,съобщи гръцкият министър на здравеопазване Василис Кикилиас, който допълни, че Гърция ще получи 3 милиона ваксини.

Гърция получава в края на годината първата ваксина срещу коронавируса, заяви министърът на здравеопазването Василис Кикилиас пред медиите:

„Ако всичко се развива добре, в края на декември Гърция ще получи първата партида от ваксината, която е резултат от споразумение на Европейската комисия с университета в Кеймбридж.

Първата партида ще е от 700 000 и впоследствие в рамките на няколко месеца Гърция ще получи общо 3 милиона ваксини“.

Министър Кикилиас поясни, че предимство при ваксинация ще имат гражданите, които спадат към рисковите групи.

Лекарите в Гърция препоръчват да се започне ваксиниране срещу сезонния грип още от следващия месец, като Атина е закупила достатъчно ваксини от този тип.

Министърът на здравеопазването отново прикани младите хора да спазват мерките и да защитят рисковите групи от заразяване.

Властите съобщават, че ежедневно  се вземат проби на пристанище Пирея от пристигащите от островите туристи. От тестваните стотици хора през първия ден няма нито един положителен резултат, отчетоха здравните власти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече