Грък купи бившия „Шератон“ в София

0

Хотел „Шератон“ в София, който от няколко години се преименува на „София хотел Балкан”, има нов собственик, което се очертава като сделката на месеца, пише „Български новини“. Фирма на един от сегашните изпълнителни директори на хотела – Йоанис Даскалантонакис, регистрирана в Кипър, взима 100% от дружеството – мажоритарен собственик на хотела – “Бандола Пропъртис”.

Става дума за офшорка, регистрирана на Маршаловите острови. Тя държи 87,49% от акциите на хотела и се притежава от друг грък – Йоанис Папалекас. Малко над 11% държи дружество, което е контролирано от Даскалантонакис и под 1 на сто имат физически лица. Тъй като сумата от оборотите на всички участници в сделката не надхвърля 25 млн. лв. на територията на България, КЗК разрешава сделката, без да прави пазарен анализ. Освен това решението ѝ подлежи на незабавно изпълнение, личи от документа, публикуван на сайта на комисията.

В искането до КЗК Даскалантонакис обяснява, че коронакризата силно е обезценила такива активи като хотела и моментът бил благоприятен за такава покупка. От друга страна мажоритарният собственик Папалекас бил пасивен инвеститор, а управлението на хотела в тези условия изисквал активен подход.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече