След атаката срещу Прокопиев, Бареков написа: Заплашиха ме, че съм обречен…

0

Николай Бареков е получил заплахи тази сутрин, че ще бъде унищожен. Това разкри самият той в поредно видео на живо – този път от морето под скалите, на които е кацнало имението на олигарха Иво Прокопиев край Созопол.

Журналистът качи семейство и приятели на бял катамаран и демонстрира как изглеждат именията откъм морето – без достъп до брега, с изключение, по думите му, на една козя пътека. „Току-що получих предупреждения, че с мен ще се случват лоши неща, че съм обречен“, разкри Бареков в излъчване на живо през Фейсбук от катамаран, на който беше качил и семейството си. Казали му още, че за него „бъдеще няма“.

„И ще бъда унищожен“, добави бившият евродепутат. „Ще сезирам на основата на тези съобщения службите за сигурност. В края на краищата съм длъжен да защитя себе си и своето семейство“, заяви Бареков във видеото.

Той добави, че по принцип явно ще трябва да напусне страната с фамилията си, „ако партия СИК продължи да управлява“. Нарече я „новата партия на Прокопиев и Христо Иванов – партия СИК„, като вметна, че бизнесменът говорел, че до няколко седмици ще взема властта. Бареков отново показа ограденото имение, покрай което до брега може да се стигне само по една козя пътека, по думите му.

„Какъв достъп вие виждате до това крайбрежие? Независимо дали са скали, камъни, миди, българското море и българският бряг са изключителна държавна собственост“, напомни той. „И когато затвориш достъпа до брега, ти спираш достъпа на населението до водата. Тази вода има собственик и тя се нарича Република България“, заключи Бареков и развя българското знаме на фона на имението на прокопиев зад гърба му.

Той изтъкна, че не нарушава закона, защото не доближава къщата му, за да го безпокои. И коментира, че не приема обяснението на кмета Янакиев, че има път до брега и той е с мраморни плочи. Бареков посъветва градоначалника да се постарае да облагороди района поне с една стълба, която да отвежда хората до морето покрай комплекса на Прокопиев.

След десанта на Бареков пред морското имение на Иво Прокопиев вчера, медийният бос обяви, че ще заведе четвърто дело за клевета срещу бившия журналист. Две от тях вече са спечелени. Самият Бареков призна, че „съдът на Лозан Панов ми отне незаконно 200 000 лева и ги даде на Прокопиев за истините, които съм казал по негов адрес“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече