Липсата на туристи затваря хотели на Слънчака до 10 септември

0

Липсата на чартъри и туристи, които предпочитат септември и октомври за почивка, ще накара много от хотелите да затворят още до 10 септември, заяви пред БНР Елена Иванова, зам. председател на Съюза на собствениците в курорта.

През този сезон някои от хотелите са работили само по две седмици и после са затворили поради нерентабилност.

Много колеги отвориха само 50 процента от легловата си база. Да, определено тази част към момента е добре запълнена – от порядъка на 70-80 процента, каза Иванова.

В момента в Слънчев бряг има малък брой туристи от Германия, Полша и Украйна. Поради липсата на чартърни полети се разчита на летовници с автомобилен транспорт, каквито са предимно българите и румънците.

„Не се виждат много туристи по алеите. Плажът е сравнително запълнен, защото има и собственици на апартаменти в западната зона, предимно българи, които са си в имотите. Хората, които познават Слънчев бряг и се разхождат по алеите, казват: „Никога не сме виждали комплексът толкова празен“. Това е самата истина“, допълни Иванова.

Според нея, няма рекламации и оплаквания от продукти и обслужването, а хигиената в обектите в момента е на много по-високо ниво от обичайното.

„Гости, които са традиционно фенове на ол инклузив пакетите, предпочитат да ги ползват по досегашния начин. Други обаче държат на по-стриктните мерки и такива са въведени в момента. Влизането в ресторантите е задължително с маски. Предоставят се ръкавици на всеки, който се обслужва от бюфетите. Там, където това не се прави, са поставени прегради“, каза Елена Иванова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече