Барикадите се цепят? ДБ изгони Мая Манолова от протеста

0

Има напрежение и с т.нар. „Отровно трио“. Протестърите около ДБ се барикадираха на „Орлов мост“, а Хаджигенов, Минеков и Бабикян – на фонтана пред президентството, пише Флагман

Последната нощ на протести ясно очерта разнобоя на барикадите. Протестът вече не е от недоволни граждани, независимо от политически пристрастия, а изцяло подменен откъм състав и доминиран от тъй наречената „градска десница“.

Това доказа и знакова случка от 31-вото денонощие на блокади – протестиращите се опитаха да се отърват от Мая Манолова.

Всъщност, и от снимките е видно, че протестът на „Орлов мост“ все повече е узурпиран от лицата от маршовете на „Правосъдие за всеки“ и активистите на „Да, България“, пише Дарикнюз.

Сред барикадистите на кръстовището бяха много от водачите им – Христо Иванов, Иво Мирчев, Петромир Кънчев, Манол Глишев, Борислав Сандов, Георги Георгиев от БОЕЦ – все лица от акциите на „Правосъдие за всеки“.

А след като в социалната мрежа Глишев бе разкритикуван от фенове на ДБ, че допускат Мая Манолова да им изземва инициативата, резултатът не закъсня. Около 5:00 сутринта се появи напрежение между протестърите на ДБ и бившия омбудсман.

Протестиращите скочиха срещу присъствието на Мая Манолова на протеста. Тя се опита да обясни, че отишла като гражданин, съобщава Епицентър.

Политологът Евгений Дайнов пробва джентълментски да я защити, но на площада бяха категорични, че тя е част от политическата система на прехода и няма място сред тях.

Появиха се дори опасения, че, ако се стигне до сблъсъци между самите протестиращи, това може да даде основание полицията да се намеси и да ги разтури от кръстовището.

Нищо чудно вътрешното напрежение сред протестиращите кой да води бащина дружина да му изиграе лоша шега.

Факт е обаче, че там все по-малко се мяркат представители на левицата и на БСП, както и на редови граждани, непринадлежащи към ничия политическа орбита.

Разделението с „Отровното трио“ пък е факт още преди „отлюспването“ на Мая Манолова. И пролича, че цялата последна седмица между двата лъча протестиращи в столицата има напрежение. Протестърите около ДБ се барикадираха на „Орлов мост“, а Хаджигенов, Минеков и Бабикян – на фонтана пред президентството. Много фенове на Христо Иванов недоволстват в социалната мрежа как тъй се получило, че на протестите идват „червени отломки“, а „триото“ им яхнало протеста, след като стартът му е бил даден с акцията с лодката на лидера на „Да,България“ в Росенец.

Към момента общото между двете ядра на протеста е, че всички обиждат полицаите. Триото ги нарича „уроди“ – справка от изказването на Велислав Минеков. А Глишев и фенове ги наричат „жандарми“, „момчета от село“, „дребните боклуци от МВР“ и „униформен пролетариат“.

Христо Иванов и Демократична България са окупирали Орлов мост и ревностно пазят зоната си от други политици
Кадър от протеста на Орлов мост

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече