Разбиха наркодепо в ромския кв. „Изток“ в Кюстендил

0

Още над 200 дози наркотик (хероин) към досега обявените 178 дози са разкрити при полицейската операция в ромския кв. „Изток“ в Кюстендил, обявиха на пресконференция следобед шефът на Областната дирекция старши комисар Елиан Стамболийски и районният прокурор Ивайло Илиев. При акцията полицаите бяха нападнати яростно, трима униформени бяха ранени с брадви, ножове и метални пръти.  Задържани са двама криминално проявени, те са с мярка за задържане от 72 часа. 

Само бързата реакция на отзовалите се допълнителни полицейски сили са предотвратили по-сериозни последствия, след като двама братя, собственици на къщата, проверявана за дрога, на 31 и на 50 години, се нахвърлили върху полицаите, каза ст. комисар Елиян Стамболийски.

Почти всяка седмица в 12-хилядния ромски квартал „Изток“ се правят полицейски операции срещу разпространението на наркотици и друга престъпност, обяви районният прокурор Ивайло Илиев.

Пристигналите на място полицаи били посрещнати от собствениците с агресия от двама братя, въоръжени с метална тръба и секира. При схватката единият от полицаите е с разкъсно-контузна рана на главата и кръвонасядане на лявата ръка, другият е с разкъсно-контузна рана на ръката, засегнат е и кръвоносен съд, третият служител е с охлузни наранявания в областта на главата. Пострадало е и полицейското следово куче, то е с кръвонасядане на лявото око и ограничено движение на предната лява лапа. На служителите е оказана медицинска помощ в Кюстендилската болница чрез хирургична обработка на нараняванията.Притежателите на наркотичното вещество и собственици на имота са братя на 31 и на 50 години, задържани са с полицейска заповед до 24 часа. На по-възрастния е оказана медицинска помощ в болницата. Той е с контузна рана в областта на дясното коляно след участието си в нападението над полицаите.По случая са започнати две досъдебни производства. Едното е за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества, уведомен е прокурор от ОП, и за нападение и нанасяне на телесна повреда на полицейски орган по време на изпълнение на служебните му задължения, под наблюдението на РП Кюстендил.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече