Уволнената от Швейцария наша треньорка: В шок съм, не съм наричала никого „дебела крава“, не разбирам обвиненията за тормоз

0

Българската треньорка по художествена гимнастика Илиана Динева заяви, че е шокирана от уволнението си от националния отбор на Швейцария. Тя бе освободена от поста след тежки обвинения относно методиката на работата си, дошли от една от състезателките ѝ – 22-годишната Лиза Рускони, която никога в кариерата си не е успявала да стигне по-напред от 30-то място в което и да е от състезанията, на които е участвала.

Пред вестник „Блик“ българката обяви, че е наела адвокат и ще търси правата си.

"Когато поех националния отбор, тя беше контузена и дълго време не тренираше. Искахме да я интегрираме постепенно, а не да форсираме нещата. Обсъдихме го заедно. Смятам, че тя бе наясно с ролята си. Не разбирам обвиненията за тормоз. Мога да си представя, че е била разочарована, след като е виждала нещата по друг начин", обясни ситуацията Динева.

Друга от тренираните от нея гимнастички, Ясмин Фриден, заяви, че българката я е наричала „дебела крава“ – нещо, което Динева отрече, посочвайки, че темата за теглото точно в техния спорт е нещо наистина чувствително.

"Винаги съм говорила пътво с медицинския щаб. Лекарите ни казваха какво можем и какво не можем да правим с момичетата", добавя тя в отговор на твърденията, че е карала състезателките да тренират, макар да са контузени. 

Преди две години е имало упреци от страна на федерацията относно това как Динева е разговаряла с гимнастичките, като е заявила готовност да промени тона и да подобри комуникацията си с тях.

"Усещах, че съм направила всичко правилно. Или най-малкото съм се опитала, защото това винаги е било моя цел. Ако нещо не е било наред, вероятно е трябвало да ми се каже по-рано", обобщава ситуацията българката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече