Извадиха тримата затрупани работници в тунел „Железница”

0

Трима души бяха затрупани при срутване в новостроящия се тунел „Железница” на магистрала „Струма”. Всички са извадени и са откарани в Благоевградската болница.

Около 10:40 часа е получен сигналът за срутването в едната тръба на строящия се тунел, който е част от автомагистрала „Струма“.

По официална информация на консорциума, изграждащ съоръжението, скална маса се е срутила по време на изкопни работи и е затрупала трима от работниците.

Леко пострадал е и багеристът, който е работил на място. Веднага е организирана спасителна операция с пет медицински екипа, пожарни коли, както и спасителни групи от самата фирма.

Полицията отцепи целия район. Тримата пострадали са транспортирани в Благоевградската болница, като в момента се правят обстойни прегледи, за да се уточни какво е състоянието им, но няма пряка опасност за живота им.

На мястото на инцидента пристигат министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, а Инспекцията по труда и полицията вече започнаха проверка.

Аврамова и Терзийски инспектираха строителството и преди няколко седмици. Използват се модерна технология, но работата и теренът са рискови. Засега причината за срутването не е ясна.

На три смени се работеше при прокопаването на новостроящия се тунел.

Изпълнител на „Железница“ – най-дългия шосеен тунел у нас, е Консорциум „АМ Струма тунел 2018“, в който участват: „Джи Пи Груп“ , „Глобал кънстръкшън“ и „ВИА План“.

Стойността на договора е над 185 млн. лв. без ДДС.  Изграждането му започна в края на октомври миналата година. По проект обектът трябва да е готов в началото на 2022 г.

Това е вторият инцидент на новостроящия се тунел – в началото на февруари тази година работник пострада леко при връзване на арматура. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече