Гешев ще проверява автентичността на снимките от спалнята на Бойко

0

Предстои проверка на автентичността на записа и снимките с премиера Бойко Борисов. Това обяви главният прокурор Иван Гешев по време на посещението си в Сандански. 

„Известно ми е, че има проверка за записите и снимките. Конкретният наблюдаващ прокурор ще прецени дали да съобщи данни“, лаконичен беше обвинител номер едно. 

Гешев обаче за пореден път подчерта, че обвинението не гледа добре на анонимки в социалните мрежи, защото това били записи от неустановени източници, а не от официцален източник.

„Самата прокуратура винаги излиза с името си“, добави Гешев, най-вероятно визирайки разпространените от спецпрокуратурата чатове между Пламен Бобоков и президентския съветник Пламен Узунов.

„Българската прокуратура, докато съм главен прокурор, няма да прави компромиси и няма да има недосегаеми, независимо дали става въпрос за министър-председател, президент, секретар, министър, депутат, ром или циганин, турчин или друг български гражданин.

Подходът към всички ще бъде един и същ. Разграничителната линия е дали се нарушава законът, това е единственото нещо, с което ще се съобразява българската прокуратура. Ние няма да съобразяваме и не съобразяваме действията си с политическите последствия – те са проблем на политиците, да си ги решават те. Ако искат да няма политически последствия, да си правят правилен кадрови подбор и да спазват закона“, категоричен беше главният прокурор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече