Крадлива адвокатка въртяла бардак на „Килърите”, Анелия Иванчева любила убиец №1 Пешо Сумиста

0

Наглата адвокатка Анелия Иванчева, която заедно със своята ортачка Виктория Терзиева бяха уличени, че присвоили клиентите и кантората на бившия зам.-министър на правосъдието Илонка Райчинова, се оказа доста навътре в българската мафия.

Секс бомбата с престъпен нрав в периода 2008 – 2010 г. е била гадже на лидера на бандата за поръчкови убийства „Килърите” на Петър Стоянов – Пешо Сумиста, разкри източник на Alarma.bg от върховете на МВР.

Крадливата адвокатка, вече лишена от права заради престъпното усвояване на правната кантора на Илонка Райчинова, докато се любила с „килъра” Пешо Сумиста, се включила и активно в разбойническия бизнес на бандата за мокри поръчки, отсече униформеният източник на Alarma.bg.

Анелия Иванчева получавала процент от бардака, който убиецът Пешо Сумиста, в момента излежаващ доживотната си присъда, завъртял за ВИП клиенти. Юристката отговаряла за проститутките на Петър Стоянов – станала маман в нелегалния публичен дом, като задачите й са били да следила е кое момиче по кое време идва на работа, коректно ли се отчита след всеки клиенти, занимавала се и с поддръжката на бардака.
Работата й била възнаграждавана с солиден процент от оборота на бордея, държан тогава от гаджето й Пешо Сумиста.

Анелия Иванчева се оказа с дебело крими досие

След като Петър Стоянов отида зад решетките доживот, сръчната адвокатка останала без пари, но вместо да се хване на работа, замислила нова гангстерска схема – заедно с Виктория Терзиева гепили кантората на известната адвокатка и тяхна работодателка Илонка Райчинова.Далаверата е установена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и от Висшия адвокатски съвет (ВАС). Заради измамата Анелия Иванчева е наказана с глоба от 20 хил. лева и лишаване от адвокатски права за 8 месеца, а Виктория Терзиева отнася санкция от близо 12 000 лева и остава без право да бъде адвокат две години и половина.

Гаджето й Пешо Сумиста пък го чака килия до края на дните му. В края на октомври миналата година стана ясно, че спестявания и имоти на обща стойност 361 888 лв. ще бъдат отнети от изтърпяващия доживотна присъда във варненския затвор за организиране и ръководене на престъпна група бивш шеф на българската федерация по сумо Петър Стоянов. Решението е на Старозагорския окръжен съд.Конфискацията  на крупната сума е по искане на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

В списъка на незаконното имане са акции в 6 търговски дружества  /“Агрикан“, „Сънрайз Билд“, „Инвар М“,  „Аутокът“, „Сиърс“ и „Боро тур“/ със седалища в София и Варна,12 000 евро, отнети при задържането на Стоянов през далечната 2009 година в Шумен, други суми по различни банкови сметки с титуляр затворника, 21 000 лв. от продажба на дружествени дялове в различни фирми, 35 000 лв. от продажба на право на строеж над апартамент, както и бивш овчарник в павелчанското село Манолово.

Производството за изземване на имуществото е стартирало още през 2010 година, когато Пешо Сумиста бе привлечен като обвиняем за организирането и ръководенето на известната „Група на килърите“.ОТ КПКОНПИ са поискали да бъдат конфискувани и 13 бона от сметките на бившата вече съпруга на килъра – Емилия Попова.

Пешо Сумиста е в килия до гроб

Делото в старозагорския окръжен съд е от 2017 година, заседанието е било на 1 октомври 2019-а. В решението на съда изрично е записано, че: „Ответникът е осъден за участие в организирана престъпна група,  като групата е въоръжена и създадена с користна цел с цел да върши престъпления по чл. 115 и чл. 116 от НК – умишлени убийства, престъпления по чл. 128 и чл. 129 от НК – умишлено причиняване на средни и тежки телесни повреди и престъпления по чл. 330 от НК – палежи, като деянията са извършени от лице, което образува и ръководи организирана престъпна група, от което се генерира имотна облага и ако се изхожда от присъдата релевантният за исковото производство по чл. 28 от ЗОПДИППД (отм.) период следва да се определи от неустановена дата през 2007 г. до 23.07.2010 г.“

Петър Стоянов и Емилия Попова ще трябва да заплатят допълнително близо 24 000 лв. държавни такси и разходи по делото. Решението подлежи на обжалване пред апелативния съд в Пловдив. През 2018-а Върховният касационен съд реши окончателно, че трима от групата на килърите ще останат до живот зад решетките – това са соченият за лидер на престъпната група Петър Стоянов – Сумиста, чирпанлията Георги Вълев и Васил Костов-Кеца.

Сумиста е осъден за организиране на убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев. Васил Костов и Георги Вълев са признати за виновни за подбудители и помагачи в извършване на двете убийства.

Янко Попов е осъден за участие в убийството само на Лупов. Попов вече изтърпя присъда от 5 години затвор за участие в престъпната група. Съдът окончателно оправда един от сочените за участници в групата – Райко Стойнев, който преди това беше осъден на седем години затвор. Той беше  обвинен, че е бил съучастник в убийството на Румен Рачев през юли 2009 година, но съдът сметна това за недоказано.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече