„Найки“ прекрати договора си с Мани Пакиао заради негово хомофобско изказване

„Найки“ прекрати договора си с Мани Пакиао заради негово хомофобско изказване

Пакиао от скоро се изявява като консервативен политик във Филипините.

Гигантът производител на спортни стоки „Найки“ прекрати договора си със световноизвестния боксьор Мани Пакиао. Компанията стигна до това решение след като Пакиао направи хомофобски изказвания, които удрят по имиджа ѝ.

В началото на февруари осмократният световен шампион, който сега се бори отново да бъде избран във филипинския парламент, разбуни духовете в родината си, като заяви пред местната телевизия TV5, че гей хората са „по-зле и от животните“, тъй като според него няма животни, които правят секс с индивиди от своя пол.

„Животните са по-добре, понеже правят разлика между мъжко и женско. Ако мъж прави секс с мъж, а жена с жена, значи са по-зле от животните“, заяви той.

Редица известни личности във Филипините разкритикуваха боксьора, който опитва да прави политическа кариера в родината си. В последствие той направи половинчато извинение като написа в Twitter, че съжалява, ако е наранил хомосексуалните хора, но все пак не приема еднополовите бракове, тъй като Библията не ги признава.

Това изглежда не е достатъчно за „Найки“, които имат договор за рекламно лице с Пакиао от 2006 г. насам. В прессъобщение от компанията написаха:

„Намираме коментарите на Пакиао за отвратителни. „Найки“ силно се противопоставя на всякакъв вид дискриминация и има дълга история на подкрепа и защита на правата на ЛГБТ общността. Вече не поддържаме отношения с Пакиао“.

В научната литература има информация за над 1500 биологични вида, при които са наблюдавани случаи на еднополов секс и еднополови семейни двойки — както в зоопаркове, така и сред природата.

Макар сексът между лица от един и същ пол да не се преследва във Филипините, семействата на еднополовите двойки не са признати от филипинското законодателство.

Наскоро друг боксьор — британецът Тъйсън Фюри — също предизвика скандал, като сравни гей хората с педофилите. Той не само не се извини, но и потвърди думите си, като освен това изказа твърдението, че сексът с деца бил узаконен от „Законът за гей права от 1977 г.“. В действителност такъв закон не съществува във Великобритания.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.