Министерството на труда и социалните въпроси на Словения ще се бори с хомофобията

Министерството на труда и социалните въпроси на Словения ще се бори с хомофобията

Министерството ще отпечата 800 000 брошури, които ще разпространи до… всички домакинства в страната.

Генерална дирекция „Правосъдие и потребители” на Европейската комисия е отпуснала 214 556 Евро на Министерството на труда, семейството, социалните въпроси и равните възможности на Словения за кампания за повишаване на информираността на обществото по въпросите на ЛГБТ равенството. Това става ясно от сайта на самата генерална дирекция.

Целите на проекта, за финансирането на който е кандидатствало словенското министерство, е да се идентифицира дискурсът, използван от опонентите на ЛГБТ равенството, и да му се противодейства публично. За целта министерството ще проведе проучване на общественото мнение, след което ще организира образователна кампания относно хомофобията и дискриминацията на основа на сексуална ориентация.

В резултат на проучването ще бъде изработена брошура относно ЛГБТ равенството и ще бъде организирана кампания в социалните мрежи. Ще бъде организирана и среща на онези министерствата от страните-членки на Европейския съюз, в чийто ресор са въпросите на равенството.

Впечатляващото в одобреното проектно предложение на словенското министерство е, че брошурата ще бъде отпечатана в тираж от 800 000 бройки и — съгласно планираното от министерството — ще бъде разпространена до „всички домакинства в Словения”. Ще бъдат изготвени също 5 видеа за целите на социалните мрежи и един рекламен спот за излъчване по телевизиите.

Партньори по проекта ще бъдат Люблянският университет и словенската ЛГБТ организация „Легебитра”.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.