Две гей момчета нападнати в Испания

Две гей момчета нападнати в Испания

Миналата неделя двама младежи са били нападнати в Торелавега, Испания. Това съобщи местният вестник „Ел Диарио Монтаньес“.

Излизайки от дискотека рано сутринта на 18 октомври в Торелавега, Испания, двамата испански студенти, гей двойка, срещнали друга непозната двойка – мъж и жена. Мъжът от другата двойка се се обърнал към тях с висок тон, наричайки ги „педали“. Когато младежите попитали „Какво каза?“, отговорът, който получили, били удари.

С юмрук в лицето едното от гей момчетата било повалено на земята. Другото опитало да го защити, но получило ухапване. Приятелката на нападателя опитала да успокои гаджето си и помолила жертвите да не го предизвикват. Двамата гей младежи побегнали, докато нападателят им крещял зад тях „Ела тук, педал!“.

Жертвите се укрили в близък паркинг, където обаче след малко влязла и другата двойка. Незабелязани, пострадалите се скрили зад една кола и успели да запишат регистрационният номер на нападателя си.

Сцената се разиграла за пет минути пред погледа на минувачи, които в този момент излизали от последните отворени барове. „Никой не направи нищо“, разказва единият от нападнатите младежи, които предпочитат да останат анонимни, защото се страхуват. Той и неговият приятел първо отишли в болница и с медицинско удостоверение за ухапване на палеца, охлузвания и сцепена устна подали жалба в полицейски участък.

Двете момчета са на по 21 години и учат в Мадридския Университет „Комплутенсе“. ЛГБТ организациите Arcópoli и ALEGA осъдиха случилото се като хомофобска агресия.

Източници от полицията са потвърдили съществуването на „две жалби, подадени от двама млади мъже, единият от които е с наранявания“. Органите на реда са установили „предполагаемата идентичност“ на извършителя, който в момента се издирва.

С развит гей туризъм в места като Сиджес, както и с узаконени еднополови бракове и осиновяване от еднополови двойки, Испания има традиционен имидж на държава, в която ЛГБТ хората са широко приети.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.