Третото издание на София Куиър Форум търси непрофесионални творци

Третото издание на София Куиър Форум търси непрофесионални творци

До 10 ноември всеки може да се включи с текст, рисунка, видео, живопис, обекти и предмети, фотографии, звук и всякакви други изразни средства на тема „Цирк! Моето различно семейство”.

Предстои третото издание на София Куиър Форум. Форумът е иницииран от художничката Боряна Росса и философа Станимир Панайотов и се провежда за трети път като проект на Колектив за обществени интервенции (Социален център „Хаспел”). Мотото на форума за 2015 г. е „Сладък съюз” и е свързано с темата за семейството. Куратор на изданието е Владия Михайлова, а по проекта „Цирк. Моето различно семейство” работи и антропологът Стефан Кръстев.

„Цирк. Моето различно семейство” е проект в рамките на София Куиър Форум 2015, който е част от основната програма на събитието. Той цели да предостави възможности за публична репрезентация и визуално участие на обществени групи, чиито достъп до себеизразяване чрез култура обикновено е затруднен — различни малцинства, включително сексуални, етнически и други.

Организаторите канят голям кръг от хора да участват с визуален материал, като това включва разнообразни медии: рисунка, живопис, обект, скулптура, видео, звук. Проектът не е насочен към професионалисти, а към максимално широк кръг от хора, които биха се почувствали провокирани да изразят себе си.

Всички получени материали без изключение ще бъдат показани под формата на изложба в рамките на София Куиър Форум 2015 г. Реализирането на този проект от форума ще бъде съпътствано от серия от дискусии и дебати. Самата изложба се планира за декември 2015 г.

„Цирк? – Да, именно цирк, защото това е място, където са възможни всякакви чудатости, различия, (свръх)естетствени човешки способности и характеристики”, обясняват организаторите в съобщението си. „Поради това искаме да ви дадем възможност да изразите, нарисувате или напишете, кое е това, което смятате, че отличава вашето семейство или представи от тези на останалите”.

„Има ли нещо, което мислите, че е странно, особено и чудато във вашите разбирания и преживявания спрямо общоприетата представа и идеал за семейство? Мечтаете ли за нещо различно от това, което имате? Искате ли да споделите спомен, история или пък да изразите своя начин на мислене? София куиър форум иска да ви даде тази възможност”, пише още в съобщението.

Въпроси и предложения могат да бъдат изпращани на circus.sqf(at)gmail.com.

София Куиър Форум е може би единственото събитие у нас, което се занимава с артистични и теоретични интерпретации, анализи и експерименти с пола, половата идентичност и сексуалността. От утре, 29 май, започвата второто му издание. Стартът ще даде изложбата „Манифестации на личното“ в Галерия Васка Емануилова.

* На снимката: Даниела Костова, Scrap Opera, 2011.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.