Директорът на „Епъл”: Горд съм, че съм гей

Директорът на „Епъл”: Горд съм, че съм гей

Изпълнителният директор на американския ИТ гигант „Епъл” Тим Кук разкри пред „Блумбър Бизнесуийк”, че е гей и се чувства горд от това.

„Нека бъда ясен: горд съм, че съм гей и считам това за един от най-големите дарове, които Бог ми е дал”, заяви той. Кук споделя, че много служители в компанията са наясно с неговата сексуална ориентация и не се отнасят към него по различен начин.

Той признава, че решението да се разкрие не е било лесно взето, тъй като личният живот е много важен за него, но възможността да даде пример и да вдъхнови равенството е дори по-важно.

„Не смятам себе си за активист, но осъзнавам колко много съм се възползвал от жертвата на други. Ако фактът, че изпълнителният директор на „Епъл” е гей, може да помогне в борбата на някой, който търси себе си, или да донесе утеха на всеки, който се чувства сам, или да вдъхнови хората да настояват за тяхната равнопоставеност, тогава си струва компромисът личния ми живот”.

ИТ гигантът „Епъл” дълги години подкрепя многообразието и равенството, а компанията участва в прайда в Сан Франциско тази година.

Източник: Huge

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

2 коментара

  1. Чувал съм за компанията Apple. За „Епъл“ не знам.

  2. Тим е страхотен! Смела постъпка!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.