Берлускони с изненадваща подкрепа за легализирането на небрачните еднополови семейства

Берлускони с изненадваща подкрепа за легализирането на небрачните еднополови семейства

Силвио Берлускони, бивш италиански премиер и лидер на партията Форца Италия, който е известен с консервативната си политика и редица анти-гей изказвания, изненадващо подкрепи идеята за легализиране на небрачните съюзи на еднополови двойки.

По информация на италианското онлайн изадние The Local, по време на пресконференция вчера Берлускони изненада събралите се журналисти, като изрази съгласие с действащия премиер на Италия, Матео Ренци, и заяви, че на еднополовите двойки тряба да бъдат дадени повече права.

Според политика и медиен магнат Берлускони, ако такова законодателство види бял свят, то трябва да се ръководи от модела на германското законодателство, уреждащо отношенията на небрачните двойки.

„Германският модел е един добър компромис”, заявява бившият италински премиер пред изданието „Ла Стампа”. Според него „е нужно усилие, за да се адаптираме към различната реалност”.

Опозицият в компромиса, според Берлускони, е „дълбокото уважение към християнските ценности и традиционното семейство”.

Очаква се дебатът за еднополовите семейства дза достигне сената преди края на годината или най-късно през януари. Това бе оповестено от премиера Ренци в началото на тази седмица.

Подкрепата на Берлускони идва само няколко седмици след като годеницата му, Франческа Паскале, заяви, че той е „либерал”.

Това обаче не е първата подобна изява на Италианския политик. Макар през март 2011 г. той заяви, че правителството му никога няма да даде право на осиновяване или брак на гей двойките, в края на юни тази година по време на публична изява той посочи, че „е отговорност на всички да се борят за правата на гей хората”.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.