Горките деца

Горките деца

„Така че, преди да повторите като ехо „Амин“ у дома и в храма, помислете!
Помислете и помнете – дете ви слуша!“
– Мери Грифит

Имам безброй истории с главна роля – поредният хомофоб. Всички до една иронично се свеждат до това, че той или тя си няма и идея какво точно представлява нещото, което не одобрява. Някои не знаят какво е сексуална ориентация и не осъзнават, че и те имат такава. Други – че хетеросексуалната педофилия (блудствата с деца, извършени от хетеросексуални) е в пъти повече от хомосексуалната. Трети пък откровено заявяват, че не се чувстват длъжни да се информират – достатъчно им е само да мразят. И после подобни неинформирани хора претендират, че предпазват децата – не своите деца (мнозинството едва ли имат), а онзи колективен образ на децата, зад който често се крият всякакви неетични и ксенофобски каузи.

Да бъдеш отглеждан от някой, превърнал омразата в свое верую, едва ли е най-здравословната за едно дете среда. Представям си в каква ксенофобия са индоктринирани клетите жертви на „пазителите на традиционните ценности“ и с какви перверзни представи за света израстват, благодарение на татко, дето псува всичко, което не познава и мама, която мълчи и покорно се съгласява, само мир да има…

Горките деца, като онези на една анонимна и злословна анти-гей Фейсбук „активистка“ от Стара Загора, която без капка срам заяви, че е готова да ги убие, ако разбере, че са хомосексуални, а после се отдаде на възмущение, щом ѝ заявих, че е отвратително човешко същество. Или като онзи застаряващ преводачо-поет от София, който смята, че човешките същества са неспособни да отглеждат деца от пола, към който изпитват сексуално влечение, и предлагаше гей хората да отглеждат деца само от противоположния пол, за всеки случай. Нали се сещате – както на самотните майки им се отнемат синовете, защото всички знаем, че задължително ще ги изнасилят. А за самотните бащи на дъщерички не ми се говори – там е повече от сигурно, че момичетата ще бъдат от рано обучени как да правят фелацио.

Прозвуча ли абсурдно и обидно? Добре! Това беше идеята. Горките неопетнени съзнания, на които им е отредено да бъдат извратени от мама и тате с такива „истини“ и да станат благодатна почва за идеята, че равноправието е нещо лошо: че на този свят няма място за всички под слънцето и че хората се делят на „добри“ и „лоши“ според това, какво са, вместо според това какво правят.

Далеч съм от мисълта, че всички родители са лоши и в никакъв случай не твърдя, че всички хомофоби са ужасни родители. Осъзнавам, че те искрено вярват, че правят всичко необходимо, за да предпазят децата си и да ги възпитат в светлината на това, което намират за правилно. Лошото е, че когато са изправени пред нечия обоснована критика, аргументите на хомофобите са откровени лъжи или бланкетно преповтаряни стереотипи.

Няма нищо по-страшно от човек, отгледан в невежа или радикална среда: човек, който цял живот е учен на грешните ценности. За такъв човек изборите са два: или оценява и обиква истината на цената на разбирателството със семейството му, или не я обиква и става продължение на заразния вектор на лицемерната злоба. Напук на истината. Точно както се случва в баптиската църква в Уестбъро – онези, които са осъзнали колко арогантни и обидни са шествията на американския клан фанатици, са отлъчени от семейството и са считани за предатели на „ценностите“. А онези, които още вярват, че божеството им е умряло на кръста, за да валидира ксенофобията им, обикалят погребения на войници и социални активисти, за да скандират глупости и цитати от древноеврейската митология.

И като заговорихме за номадски племена от бронзовата епоха – редно е да прочетем малко новини от Абарския свят.

„Осемгодишно момиченце е умряло в Йемен, след като четиридесет годишният ѝ съпруг го изнасилва през първата им брачна нощ“.

Недопустимо, ще кажете вие. Ще се погнусите и ще се възмутите от безочието на тоя изверг, нали? Или ще се разкрещите, че съм „евролибераст“ и заслужавам да си ходя в „Еврогейския съюз“, като не ми харесват хора, пазещи живи традиционните си разбирания за семейство?

В крайна сметка – според мъжете решили, че им трябват невръстни невести, външните, западни общества, са опасни и агресивни, заплашващи моралните устои, по които те изграждат своя мироглед. Законът, забраняващ непълнолетни момичета да сключват брак в Йемен е бил отхвърлен малко след приемането си, защото не бил „достатъчно мюсюлмански“.

Аналогично с някои среди тук, готови да вилнеят на „анти-гей паради“, за да защитят архаичните си разбирания и да легитимират (както те си мислят) правото им да отглеждат деца с подменени ценности и престъпно изкривени разбирания, йеменските групи протестиращи, срещу „скандалния” закон твърдят, че това е ограничаващ правомощията им мръсен акт на просмукване на западни идеи за равноправие и вредни морали, заплашващи техния начин на живот и „развращаващи и объркващи децата им“.

Да живеят традиционните ценности и традиционните разбирания за семейство!

Горките деца.

В следващите шест години, общо 50 милиона момиченца ненавършили петнадесет години по света ще бъдат омъжени за възрастни мъже и ще бъдат подложени на систематичен психологически, сексуален и физически тормоз. В името на традиционните ценности.

От край време около 700 000 българи са подлагани на систематичен физически и психологически тормоз, дискриминация и сегрегация. В името на традиционните ценности.

Едно от всеки десет деца в училищата в България расте като нехетеросексуално. Едно от десет български деца расте в общество, което мълчаливо позволява разни формацийки и (де)формации на невежи политикани да го обвиняват, че е дегенерат, изверг, че със сигурност ще порасне като чудовище.  – Не разбрах това изречение. Логически не ми следва от предходното.

Едно от всеки десет деца чува обидни думи по адрес на своята същност, а училището е нямо: то няма да му каже, че в него няма нищо грешно, нищо противно. Няма да му обясни, че то е една от многото възможни вариации на човешкото. Защото училищата не считат сексуалното образование за приоритет, а министър след министър се явяват приятно разсеяни и блажено пропускат да решат проблемите в тази сфера. Училището смята, че с един учебен час в девети клас, озаглавен „Две момчета и един срам“ се е отчело и е изпълнило своя дълг към учениците си. Дълг, оставил десет от десет деца сексуално неграмотни.

Девет от десет деца в българските училища няма да чуят какво представлява десетото: че не е страшно, не е чудовище и че когато порасне, то ще бъде също толкова стойностен член на обществото, колкото ще са и те. Че и то иска да е лекар, полицай, писателка, инженер или президент на България.

Девет от десет деца ще коментират какво е казал татко, когато са показали педерасите по телевизията. Ще коментират как вкъщи се говори, че трябва да се направят на сапун, че не заслужават да живеят, че на парада ще ги целят с яйца и домати… Все приятни теми за разговор пред попиващото като гъба детско съзнание. Едно от десет деца ще ги чуе и ще повярва, че да си „такъв“ е нещо отвратително, и ще се пазари със себе си и с бога да не става чудовището, което го обвиняват, че е. Ще търси вината в себе си, че явно е наказано за нещо, щом му е отредено да бъде нещо лошо. Ще се крие, ще се тормози и ще се мрази. Защото няколко архаични хомофоби отказват да се образоват и не спират да тровят обществото с лъжите и истеричната си ненавист.

Но най-плашещата статистика е следната: десет от десет деца ще пораснат без самосъзнанието, че сексуалната ориентация не ги прави по-добри или по-лоши, а просто различни. И докато не им се обяснява, че няма съществена разлика между хората и че това кого обичат не е показател за тяхната стойност, омразата към различните сексуалности ще остане убежище на тесногръдите и ограничените. Преди четиридесет години беше грях и скандално цветнокожи да се омъжват за бели. Днес е грях и е скандално мъже да сключват брак с мъже и жените – с жени. И двете „скандални” прояви на лош такт към обществото са се обявявали като причина децата да бъдат покварени. Историята и необратимото течение на времето доказаха и изобличиха расизма като лицемерната и видиотена ксенофобия, която е. Колко ли време ще е нужно, за да може обществото да се обръща със същото отвращение към хомофобията, както към расизма.

Семейството и децата – любимите икони на ксенофобите – оцеляват след смесените бракове. Децата на смесените бракове не израснаха дефектни, обществото не се разтури и срути и не настъпи Апокалипсиса. Очевидно е, че семейството е по-дълбока и сложна структура, отколкото на доставчиците на омраза им се иска. Оказва се, че формулата не е М + Т = Д. По-скоро можем да кажем, че формула няма – семейството е групата. Семейството е онези, които са ни най-близки, и на които можем да разчитаме винаги, че ще са до нас. Формулата е не от какъв пол ще са родителите на децата, а колко любов ще им дават, защото в крайна сметка само това има значение.

Позволете на децата да растат свободно от вашите извратени представи за света. Твърдите, че искате да ги защитите? Защитете ги от себе си!

Гергин Борисов

Гергин Борисов е уеб и бранд дизайнер и активист по въпросите на градската мобилност.
Гергин Борисов е уеб и бранд дизайнер и активист по въпросите на градската мобилност.

10 коментара

 1. Здравейте,

  Разбирам опасенията на автора на тази статия. Разбирам, че много от притесненията са напълно основателни. Но не мога да разбера дали авторът осъзнава каква вреда нанася на обществото с думите си: „онези, които вярват в онуй божество, дето е разпънат на кръста“?

  Аз бих попитал: Доволен ли е авторът от перспективата децата да се обучават в атеистичен дух? Не говоря само затова, че религиите наистина са виновни за злото в целия свят – като се почне от инквизицията и се стигне до модерния тероризъм. Говоря за атеистичен дух с всичките му последствия. А именно: че няма нищо различно от материалния свят. Че няма живот след смъртта. Че след като умреш просто изчезваш. Че днешните зли хора се наслаждават на живота, а добрите страдат – и няма да има НИКАКВО възмездие за едните и никаква утеха за другите.

  Готов ли е авторът като родител да обясни на децата си: Съжалявам, деца… макар че аз съм ви родител, аз съм ви създал в един зъл и несправедлив свят… И просто трябва да го приемете за такъв.

  Ако разберете какви са моите аргументи – може и да разберете защо хората вярват.

  Да, аз вярвам в Исус Христос. Не защото си намирам оправдание за някаква имагинерна хомофобия. А защото моят разпънат на кръст Бог разказва, че блажени са плачещите, защото те ще се утешат, който е казал за злите хора, че те са получили вече заслуженото, че лицемерите няма да видят Божието царство.

  Но следването на Бог изисква определени условия. Едно от тях касае секса. Единственият вид секс, който е одобрен от Бог – това е сексът между един мъж и една жена в рамките на брака. Не между мъж и мъж, жена и жена, човек и дете, човек и животно. Не между неженен мъж и неговата приятелка. Не между подпийнал студент и някоя случайна в дискотеката.

  Това е нещото, което характеризира вярващия. Няма никаква, повтарям – НИКАКВА специална омраза и специално отношение към гейовете. Вярата не служи като параван, зад който прикриваш собствената си отвратителна същност…

  Просто това е пътят, който знаем.

  • Здравейте.
   Аз съм авторът на статията и бих искал да Ви напомня, че точният коментар бе: „А онези, които още вярват, че божеството им е умряло на кръста, за да валидира ксенофобията им, обикалят погребения на войници и социални активисти, за да скандират глупости и цитати от древноеврейската митология.“

   С това искам да кажа, че не признавам твърденията на някои религиозни хора, че религията им дава правото да оправдават своята лична ненавист към едни или други групи с твърдението, че в Свещените им текстове пише така. Аз съм отгледан в семейство на вярващи и съм свидетел на това как мисли един човек, който следва думите на божеството си – да обича всички и да е смирен и да приема всичко в живота като доказателство за величието на божеството, в което вярва.

   Аз лично не съм християнин, но не съм и атеист. И въпреки всичко смятам, че децата трябва да се възпитават в атеистичен дух: трябва ясно да им се покаже, че едно или друго божество не може да диктува какво е морал и че сляпата вяра е най-опасното нещо на света. Връзката с божественото е строго интимна и е редно да остане такава. Но не бива като общество да позволяваме канони, писани от смъртни хора, легнали в земята преди столетия, да се явяват регулатор на сегашните ни разбирания.

   Не познавам християнин, който следва всички закони, диктувани от Библията и строго разграничавам християнското божество от описанието му в нея, и мисля, че тя трябва да подлежи на критика, както всички други философски трудове. Множество от фанатиците поставят знак на равенство между Библията и божеството, за което тя разказва и аз смятам това за нарушение на една от заповедите, вписани в същата тази Библия – не си прави кумир. За хората, крещящи с пяна на уста, че гейовете/мюсюлманите/друговерците/негрите и т.н. са второ качество човек и ползващи Библията за свой реквизит, тя е тяхното божество – техният идол, на който се прекланят и нейната чест, която пазят. Заради това смятам, че атеистичният поглед е полезен, защото позволява всеки сам за себе си да открие истината и да разбере своя собствен път към бог – който и каквото и да е Той/Тя/То/Те.

   Поздрави
   Гергин Борисов

 2. Аз не смятам, че децата трябва да бъдат възпитавани в каквато и да било религия. В морал – разбира се, но религията не е стожер на морала, колкото и някои хора да искат да ти убедят в това. Както и искрено НЕ ИСКАМ да има „царство божие“, „живот след смъртта“ или каквато и да било форма на възмездие, например прераждане. Искам един ден, по някаква причина, електричеството в мозъка ми да спре, и това да е краят. Както когато извадим един морков от земята не смятаме, че той има душа, която отива някъде, или се преражда, или е съдена от висше същество за делата си, така искам да сме и ние. Хайде и да не е морков, нека да е куче, маймуна, делфин… Защо мислим, че сме по-добри от тях и ни очаква нещо по-различно от тях? Защо си мислим, че знаем какви са желанията, страховете и вътрешния живот на един морков, куче или делфин? Защо си мислим, че сме с нещо по-добри от тях? Защото пишем във форуми, четем поезия и съзерцаваме звездите? Или защото в „древноеврейските митове“ така е записано? Напълно съм съгласен с Гергин, че от гледна точка на Вселената (или хайде, Бог, ако щеш) нашите вълнения, философствания, поезия или войни са точно толкова важни, колкото микробите по бълхата на гърба на кучето. Какво е нашият живот в сравнение с черна дупка, супернова или квазар? Ако трябва да има нещо след смъртта на крехкото ни тяло, се надявам то да е някакво сливане на неговата енергия с останалата част от вселената – било под формата на скала, мъглявина, микроб, радиация или мравка. Утехата в религията или каквато и да е друга висша сила е, според мен, едно желание за бягство от отговорност, отказ от мислене, търсене на външна структура и смисъл, там където може и да няма такива..

 3. „Eдинственият вид секс, който е одобрен от Бог – това е сексът между един мъж и една жена в рамките на брака.“
  Това къде го е казал Христос?
  Tова е пълна лъжа измислена от църквата, на която продължавате да вярвате. Тази църква, която е пълна с мъже с рокли и бради, с корони, с кръстове. Така ли ходеше Христос? Така ли се обличаше? Такива ритуали ли правеше? Или така ходеха фарисеите, така се обличаха и правеха подобни ритуали ? Именно същите фарисеи, които убиха Христос?
  Вие хем вярвате в Него хем на фарисейският закон служите и цитирате!
  Лицемерието ви няма граници !!!

  А другата тема е че изобщо нямате право да налагате религиозните си разбирания в едно светско общество!
  Нито вашите нито други религиозни разбирания!
  Религията няма място в Училищата! Нито вашата нито която и да е друга!

  Религията е основана на Догмата – правила без промяна
  Обществото се променя постоянно.
  Това са 2 несъвместими неща.
  Религията ще си отмре заедно с нейното лицемерие!
  Това са неизбежни неща.
  Няма как едно нещо базирано на многобройни лъжи да оцелее.
  Хората все повече научават истината, която ги освобождава от ограниченията! Това именно е истинското християнство, което Христос ни остави а вие – фарисеите, така и не разбрахте.

  • Ми, че то по тая логика и теорията за еволюцията няма работа в училище…
   Философията пък (не знам на колко си години) развива и изучава различни гледища за живота, света, обществото и т.н. Така че, мен ако питаш, е напълно нормално да се разгледа между всички теории на именити философи и религиозното гледище на различните религии, които също могат да бъдат възприети като философски учения.
   Иначе подобно нещо за съвкуплението между мъж и жена Христос мисля, че не е казал пряко, но той не е казал и да дишаме … Въпреки това обаче апостол Павел, ако не се лъжа, говори точно за това, а пък в по-първичен аспект това нещо го казва Бащата на Христос, което само по себе си… някак си …. как да обясня…

 4. Когато не вредиш на никого и си се родил гей или лесбийка,мисля че имаш право на съществуване,а не някой да ти казват,че трябва да станеш на сапун и че си изрод.И никой няма право да ти съди.Не забравяйте,че Иисус Христос е казал:“Не съди брата си,защото със същото мерило ще бъдеш мерен.“Никой не избира как да се роди,а да си гей или лесбийка-просто така се раждаш и нямаш вина затова.Питам се защо последователите на Иисус Христос не знаят основните му послания,а именно:“Обичай брата си,като себе си,такъв,какъвто е и не го съди.“А християните съдят,сочат с пръст и насаждат омраза.Нека да не забравяме за лицемерията в църквата и поповете,които казват:“Голям грях е да си лягаш с мъж и ще гориш в ада“.След което си свалят расото и преспиват с млади момчета.Всички знаем това,но си затваряме очите затова.Не е важно дали си гей или не,важното е какъв човек си и какви са делата ти-важното е да помагаш на другите,да не им пречиш,да внасяш мир в живота им,да си хармоничен,да си благодарен,да обичаш другите,да си нормален и балансиран.Аз съм лесбийка и се гордея със сексуалната си ориентация.Преминала съм през много трудности,майка ми ме нарече изрод.Фанатизма не води до нищо добро и градивно,той води до конфликти вътре в личността и насаждане на чувство за ВИНА.Фанатика няма здрава вяра,защото той самия се съмнява във собствената си вяра вътре в самия себе си.Направи ми впечатление,че съдят Кончита Вурст,че била изрод и че щяло да настъпи Содом и Гомор,заради нея.Тук ще кажа следното от Библията:“Не виждаш гредата в собственото си око,а виждаш сламката в окото на брата си.“Забравяме за огромното царящо насилие в хетеросексуалните семейства,където бащите бият децата си и ги унижават,след което израстват личности с множество травми,стават същите агресори и не могат да се реализират в живота после.Да се общува с такива хора на работа е трудно и мъчително.Всичко тръгва от семейството.Да,от вашите хетеросексуални семейства,които се биете в гърдите,че отглеждате децата си здрави и успели.Е,не е така.Не им дарявате любов и разбиране.И трябва да се замислите върху това.Най-важното е да дариш на детето си разбиране,доверие,доброта,спокойствие,любов.В крайна сметка религиите не са създадени да се кланяш на икони и да палиш свещи,те са създадени,за да живеят хората в хармония и да са по-добри един към друг,друго не се иска.Нека помислим малко,стига сме робували на догми,защото те няма да ни доведат до нищо добро.И Библията не се тълкува буквално,в нея има закодиран смисъл,просто да си по-добър и по-човечен,да не гледаш в чуждото канче и да не съдиш другите.Т.е. да живеят в мир човеците.Тук искам да успокоя,че хомосексуалните хора няма да превземат света,както мислят някой.Само 10% от населението е с хомосексуална ориентация и ви гарантирам,че няма нищо лошо в това.Казват,че гейовете и лесбийките приучавали децата да станат обратни.Няма как някой да те научи на това,или се раждаш такъв или не се раждаш.Просто е.Познавам много хомосексуални двойки,които даряват много любов на децата си при отглеждането им и децата растат хармонични и здрави,за разлика от много хетеросексуални семейства.Домашното насилие е голям проблем,на който трябва да обърне внимание.Не хомосексуалността е толкова голям проблем,колкото насилието в семействата,на което НЕ ОБРЪЩАМЕ ВНИМАНИЕ.Никъде не е написано,че имало само един вид секс-между мъж и жена,след брака,не забравяйте,че това ПАК е написано от смъртни хора,живели в минали времена и обстоятелства,които са споделили своята гледна точка в ТОГАВАШНИЯ момент,но това няма нищо общо с истината.И престанете да говорите глупости,защото по този начин травмирате много хора,които все още търсят себе си и ги карате да си мислят,че това,което вършат е грях и че са нечисти и извратени.ГРЯХ СПОРЕД КОГО?ЯВНО СПОРЕД ВАС,НО ВИЕ НЕ СТЕ БОГ,ЗА ДА КАЖЕТЕ КОЕ Е ГРЕШНО И КОЕ ПРАВИЛНО.Ако не наряняваш другия,ако не му пречиш на делата,ако не си изпълнен с завист,жлъч,грозна агресия,критика,няма значение дали си лягаш с мъж и жена,важното е да си човек.

  • Освен „обичай ближния като себе си“ се казва и „презирай греха, не грешника“. Не бива да бъркате отрицанието на самото действие и състояние, с омразата към човек. Който мрази човек, какъвто и да било, мрази себе си. Общувал съм с хора с различна ориентация, за мен те са хора и напълно нормално и на равна нога разговарям с тях без омраза, но всички знаят мнението ми относно самото състояние. И много от тях го приемат, не се обиждат, не започват да ме мразят. Като разумни хора. От друга страна, доколко се раждат такива е много спорно и няма единодушие в научните среди. Някой хора променят ориентацията си в по-късен житейски етап (и не защото „са открили истината“). В същото време обаче, това би обидило един хомосексуален човек, защото Вие твърдите, че той се различава генетично(щом е роден различен, се стига до такова съждение). В научните среди също се прокарва едно твърдение, че всяко следващо дете на една майка е с по-голяма вероятност да бъде хомосексуално. А пък се казва и че повишеното количество на кортизол понижава количеството на тестостерон. А секрецията на кортизол от надбъбречните жлези се увеличава при стресови ситуации и не само. Но това да се използват научни теории за оправдаване е нелогично, тъй като самата тая наука прословута би казала, че индивид с подобна ориентация е неприспособен и няма да остави поколение………………

 5. Проблемът с гей парадите например не е проблем на хомофобията. Аз например не съм хомофоб. Смятам, че ако имаш някаква сексуална ориентация, можеш да си я следваш. Обаче…….! Да си гей означава ли да ходиш по прашки на улицата, качен на висока платформа? Да си гей означава ли да си облечен в садо-мазо костюм и да въртиш камшика? Да си гей означава ли да си омазан в грим като маймуна? Това ли е да си гей?
  Има толкова гейове, които са нормални. Толкова гейове, които имат високи постижения. Толкова гейове, които са артистични и креативни. Толкова гейове, които са създали нещо стойностно. Защо не рекламирате това? Защо не рекламирате тях? Защо трябва да се гледат не нормални гейове, а извратени маймуни-мутанти? Ей това ми е питането?
  И ще ги задам съвсем същите въпроси на хетеросексуален парад, на който ми се изправи някой с психично отклонение. Защото да правиш секс не е психично отклонение. Обаче нещата, които изредих, са извращения.
  Защо вместо парад на ге-маймуни не направите фестилал на постиженията на гейовете и не покажете образци на тези постижения – музика, сценични изкуства, филми, клипове и пр. Има чудесни гей-поети. Защо не чуем тях? Има чудесни гей писатели. Защо не чуем тях?
  Защо трябва да гледам шарения задник на маймуна! Ей това питам аз!

 6. Авторът използва като пример едни злини и издевателства над деца и хора като цяло, за да обоснове и да оправдае други… Естественият избор на дете е да бъде с майка си до възрастта, в която ще може само да реши. Когато майката се откаже от него, то се поема от институции, чиято функция е да пресъздадат майчина фигура. Ако за тези институции това е невъзможно, това значи, че трябва да се поправят, също както трябва да се втълпява и на всички майки, които са били, са или ще бъдат такива, чувство за отговорност.
  Повтарям, че Вие изтъквате на преден план омразата в едно „средностатистическо“ семейство. А аз се чувствам засегнат, защото моето семейство е обикновено. И моите родители никога не биха сметнали за нормално това, но никога не са казали лоша дума, никога никого не са мразили. Ако ще говорим за омраза , омраза има и от другата страна, нали? Но аз никога не бих казал, че всички хора, подчертавам хора, като теб мразят другите. Макар че останах с впечатлението, че тия йеменци… Когато човек сам мрази нещо, не може да очаква другите да не мразят друго нещо. Помислете над това. Аз не ги оправдавам, дори напротив. Но не ги мразя. Мразя издевателствата, но не и хората.
  А ако смятате, че гей-парадът е нещо нормално, тогава дори се замислям дали да си публикувам коментара. Та там не се показва колко нормални и не различни са хомосексуалните двойки от хетеросексуалните, а точно обратното – показва се разврат, който е налице и в хетеросексуалния свят, но според мен и двете са равностойно грешни. И двете са деградация на личността и аз съм против и двете. И ако бях хомосексуален, пак щях да съм против гей-парад, дори щях да се чувствам обиден, че моята сексуална ориентация би била изопачавана по такъв безцеремонен и извратен начин. Така преди да осъждате колко много Ви мразят другите, помислете колко много мразите себе си.

 7. Не мога да отговарям на всички ви тук, затова публикувах групов отговор на: http://evroliberast.com/%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B0.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.