Как Русия предпазва децата си от „гей-чумата”

Как Русия предпазва децата си от „гей-чумата”

С приемането на законодателството против „пропагандата на нетрадиционна сексуалност“ и закона против обидата на религиозните чувства, атмосферата за малцинствата в Русия рязко се влоши. Представяме тук коментар по темата на журналиста и литературен критик Андрей Малгин, публикуван в The Moscow Times.

Късно през нощта преди една година в Санкт Петербург мъж нападнал две жени в полупразен вагон от метрото. Той съборил едната жена на земята и започнал да я рита. Другата засилил с лице към прозореца. Докато течал побоят мъжът крещял: „Защо не сте с рокли? Защо сте с мъжки прически? Проклети лесбийки!“.

Никой от останалите пътници във вагона не се притекъл на помощ на двете жени. Едва когато метрото спряло на станцията и вратите се отворили, млада жена извикала за помощ на полицаите, които случайно били на спирката. Те отвели мъжа и двете жертви в полицейския участък, който бил разположен в самата метростанция. След проведен разпит обаче пуснали мъжа без да му повдигнат обвинения и се обърнали към жените с думите „В този град не толерираме сексуалните извращения!“.

Всъщност Санкт Петербург наскоро придоби международна известност като столица на хомофобията. Това е първият град в Руската федерация, който прие закон, забраняващ „пропагандирането“ на хомосексуалност сред непълнолетни. По текста на това законодателство бе съдена и поп иконата Мадона, след като на свой концерт през август 2012 г. в Санкт Петербург тя каза няколко мили думи от сцената в подкрепа на гей общността. Разбира се, певицата не отвърна на призовките и беше съдена задочно.

Първоначално това дело беше разглеждано като изолирано събитие, но в рамките на няколко месеца Държавната дума прие федерален закон базиран на законодателството в Санкт Петербург. Русия пое по пътя на общонационален лов на вещици.

Законодателите са убедени, че този закон е нужен за предпазване на младото поколение. Базират твърдението си на убеждението, че „пропагандата“ прави младежите хомосексуални. За тях тези хора са граждани втора ръка. В интервю един от депутатите от Държавната дума казва: „По този начин спасяваме децата от хомосексуалност!“.

Група от родители в Москва пък написали писмо до институциите, в което поискали уволнението на учител от местно училище, който е гей. Според тях учениците трябвало да бъдат защитени от гей пропагандата.

Местни вестници публикували писмото и започнали разследване дали този учител участва в т.нар. „гей пропаганда“ и дали директно съблазнява учениците си. Нито едно от твърденията не било доказано, но преподавателят бил принуден да напусне работа и да се премести в друг град.

В деня в който депутатите приеха този анти-гей закон, малка група ЛГБТ активисти провеждаше демонстрация пред Държавната дума. За никого не е изненада, че те бяха нападнати от тълпа, сред която бяха жени, държащи икони, мъже с казашки камшици, и – колкото и странно да е – деца.

Случилото се след това бе заснето на видео и снимки от множество присъстващи журналисти. Православните възрастни събориха протестиращите на земята и накараха децата да ги ритат. После им раздадоха презервативи пълни с изпражнения и урина. Смеейки се, младежите хвърляха кондомите по протестиращите. Псувайки и проклинайки активистите, децата ги преследваха повече от километър.

Странни са начините, по които „моралното мнозинство“ в Русия се опитва да защити морала на по-младото поколение.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.