Второ издание на София Куиър Форум през 2014 г.

Второ издание на София Куиър Форум през 2014 г.

Тази година ще се проведе второто издание на София Куиър Форум под мотото „Манифестации на личното“, с което ще бъдат изследвани понятията за сексуалност и полова идентичност като част от личното/публичното пространство. Това обявиха организаторите от Нови леви перспективиСоциален център „Хаспел” и галерия „Васка Емануилова“.

София Куиър Форум (СКФ) е първото по рода си събитие в България, което се занимава изключително с куиър и джендър проблематика, поставяйки въпросите за сексуалността, сексуалната идентичност и взаимовръзките им с други социални и идентичностни проблеми (като расата и етноса) в пространствата между изкуството, практиката и теорията. Първото издание на форума се състоя в края на 2012 г., а през 2013 г. гостува на фестивала „Улица Отец Паисий” в Пловдив.

Тази година форумът ще бъде отново изключително разнообразен, ще повдига много въпроси, ще представя различни гледни точки и преди всичко – ще отвори свободно от табута пространство за дискусия.

Изданието ще включи сборна изложба с млади български автори в галерия „Васка Емануилова“, видео инсталация на чешката артистка Дарина Алстер в the fridge & Социален център „Хаспел“, както и лекция на Ейми Брицгел – доктор по история на изкуството в университета на Абърдийн, Шотландия и автор на едно от най-мащабните проучвания за пърформънс изкуства в Източна Европа — Performing the East.

Директори на форума са Боряна Росса и Станимир Панайотов, а кураторка на тазгодишния СКФ е Стефка Цанева. Към форума ще бъде издаден и каталог.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.