Русия: Съдят създателката на проект за ЛГБТ тийнейджъри за „пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения”

Русия: Съдят създателката на проект за ЛГБТ тийнейджъри за „пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения”

Срещу Елена (Лена) Климова, основател и ръководител на групата за подкрепа на ЛГБТ тийнейджъри „Децата-404”, е било образувано административно производство за „пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения сред непълнолетни” на 31 януари, съобщи информационна агенция БалтИнфо. Делото е било заведено по жалба на Виталий Милонов, депутат от Законодателното събрание на Санкт Петербург. Милонов е и автор на местния закон против „пропагандата на хомосексуалност”, който влезе в сила преди федералния закон.

Климова е била повикана в полицейското управление на гр. Нижни Тагил за втори път, след като следователят не е открил никакво правонарушение в дейността на ръководената от нея група на 17 януари. Този път обаче й е бил съставен протокол за административно правонарушение във връзка със същата жалба на депутата Милонов. Делото ще се гледа в Нижни Тагил след 15 до 30 дена от съставянето на протокола.

Самата Климова смята, че не е извършила нищо противозаконно. „Какво формиране на привлекателност на нетрадиционните сексуални отношения? Погледнете само за какво пишат тези деца. Бият ги в училище, изнасилват ги, родителите им ги заключват вкъщи, унижават ги, оскърбяват ги. Животът им е много труден. А сега ЛГБТ тийнейджърите рискуват да се лишат от единственото място, където може да получат подкрепа. Това е ужасно”, заяви тя.

„Подадох жалба до прокуратурата, защото съществуването на група, която цели да помогне на децата да осъзнаят нетрадиционната си сексуална ориентация, грубо нарушава законодателството на Руската федерация”, обясни Милонов на кореспондент на БалтИнфо.

Според него самото съществуване на групата противоречи на морално-етичните принципи и традициите на руския народ.

„Като се има предвид, че финансирането на въпросната група най-вероятно става за сметка на субсидии от чужбина, тя трябва най-малкото да се признае за чуждестранен агент. Трябва да й се забрани да се занимава с политика, и, безусловно, тази група трябва да бъде закрита, унищожена, изтрита завинаги от всички социални мрежи в Русия”, заяви депутатът.

Освен това Милонов смята за недопустимо възпитанието на деца в еднополови семейства и иска това да се забрани със закон:

„Има такива трагедии, когато децата нямат семейство. Тогава ги възпитават в детски дом. Това е трагедия, но и това е един вид възпитание на детето. Обществото се занимава с това, когато няма родители. Но единствената недопустима форма е, когато перверзници вземат детето и се опитват да му изкривят душата по свой образец. Защо не разрешаваме на наркомани, които пият, друсат се, ходят голи, да възпитават деца? А разрешаваме на хора, които може би са дори по-лоши от наркоманите? Аз смятам, че това е недопустимо. Разбира се, всеки случай трябва да се разглежда индвидуално, но по закона”, обобщи той.

Дарина Иванова

Дарина Иванова е дългогодишен доброволец и застъпник за равноправието на ЛГБТИ хората с опит в подкрепата на нехетеросексуални младежи.
Дарина Иванова е дългогодишен доброволец и застъпник за равноправието на ЛГБТИ хората с опит в подкрепата на нехетеросексуални младежи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.