В Русия наказаха дете за „пропаганда на хомосексуалност”

В Русия наказаха дете за „пропаганда на хомосексуалност”

За първия случай за привличане в Русия към отговорност на дете за извършване на „пропаганда на хомосексулност“ съобщи сайтът Znak.com, цитиран от Дневник.

Онлайн изданието показва копие от постановление на комисия за работа с непълнолетните в малък град от Брянска област, като името на селището не се разкрива с цел защита на детето. Документът  е от 16 януари и описва как през ноември при „профилактична работа” е открита ученичка от 9 клас, която „открито признава, че е лице с нетрадиционна сексуална ориентация”.

Освен това според комисията момичето „системно разпространява информация, насочена към оформяне у непълнолетните на изкривена представа за социалната равноценност на традиционните и нетрадиционните сексуални отношения”.

Авторите посочват, че няма данни ученичката да е извършвала сексуални посегателства към непълнолетни, поради което няма основания за започване на наказателно производство срещу нея. На детето ще се наложи наказание „предупреждение“ и ще бъде заведено на отчет в комисията.

Законът за забрана на т.нар. гей пропаганда сред непълнолетни в Русия влезе в сила миналото лято и до днес не бе известно да е било наказвано по него дете. Това законодателство е обект на сериозна международна критика и доведе дори до бойкот на Олимпийските игри в Сочи от страна на някои западни лидери.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

1 Comment

  1. Ти да видиш, в редакцията на Lesbiru.Com твърдят, че ученичката е получило сътресение на мозъка след „възпитателен побой от баща си (в последния абзац). http://lesbiru.com/2014/02/gay-teen-punishment/
    Предполага се, че момичето е на възраст от 14 до 16 години.
    A според gazeta.ru ръководителката на проекта „Децата-404“ Лена Климова твърди, че ученичката дори не се е разкрила сама в училище, а някакви хомофоби са я проследили в социалната мрежа VKontakte и са се обадил в училището й, в районната администрация и на майка й, за да я разкрият. Самата Климова все още не е написала нищо в социалните мрежи по въпроса. http://www.gazeta.ru/social/2014/02/03/5879045.shtml

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.