Атака ще иска забрана на гей парадите през Закона за събранията, митингите и манифестациите

Атака ще иска забрана на гей парадите през Закона за събранията, митингите и манифестациите

В петък законопроектът на Атака, който предвиждаше наказателна отговорност за всеки, който „манифестира публично своята или на други хомосексуална ориентация или принадлежност, чрез организация или участие в митинги, шествия и паради или чрез средствата за масова информация и Интернет”, беше отхвърлен от Народното събрание. Вчера, навръх 2 февруари обаче в студиото на телевизия bTV депутатите Деница Гаджева и Илиан Тодоров съобщиха, че ще вкарат текста в Закона за събранията, митингите и манифестациите.

В студиото на bTV Гаджева обясняваше, как САЩ са приели зоофилията и инцеста, реферирайки първо към участието на посланика Джеймс Уорлик на София Прайд през 2012 г., а по-късно в разговора препраща и към шведската социалдемократка Моника Грьон, която веднъж, в началото на 2010 г., коментира популярен в шведското общество казус, като заявява, че възрастните хора трябва да са свободни да правят секс с когото пожелаят, освен ако става въпрос за родител и дете. Според Гаджева обаче „това вече се говори в европарламента”. Грьон обаче не е евродепутат, нито е правила изказването си като част от законодателната си дейност.

Според Гаджева „в момента нормалният човек е този, който е дискриминиран, защото ако си гей си намираш много по-лесно работа”.

Според колегата й Илиан Тодоров хомосексуалността, зоофилията и инцеста са в „пирамидална градация, която навсякъде е започвала така и виждаме как завършва” (явно препращайки към „откритието” на Гаджева). Той допълни, че прайд шествията „пречат на нормалните хора” и че „не е нормално децата да бъдат учени на педерастия от малки”.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.