Звездата на „Бягство от затвора” Уентуърт Милър разкри, че е гей

Звездата на „Бягство от затвора” Уентуърт Милър разкри, че е гей

Британският актьор и разбивач на сърца Уентуърт Милър, популярен с ролята си на Майкъл Скофийлд в хитовия сериал „Бягство от затвора“, разкри че е гей в писмо до филмовия фестивал в Санкт Петербург.

41-годишната звезда на сериала „Бягство от затвора“, Уентуърт Милър, написа писмо до Санктпетербургския филмов фестивал, мотивира решението си с приетия тази година в Русия закон, забраняващ публичното изказване на позитивни мнения и твърдения за хомосексуалността и хомосексуалните хора.

Организацията Гей-лесбийски алианс срещу дифамацията (ГЛАСД, GLAAD) разпространи пълния текст на писмото:

Скъпа г-жо Авербах,

Благодаря за учтивата Ви покана. Като човек, който с удоволствие е посещавал Русия преди и може да се похвали частично с руски произход, бих бил щастлив да приема.

Въпреки това, като гей мъж, трябва да откажа.

Дълбоко съм обезпокоен от настоящите нагласи и отношение към гей мъжете и жените от страна на руското правителство. Това положение не е приемливо по никой начин. Не бих могъл с чиста съвест да взема участие в тържествено събитие, чийто домакин е държава, където на хора като мен се отказва систематично основното им право да живеят и да обичат открито.

Вероятно, когато и ако обстоятелствата се подобрят, ще бъда свободен да направя различен от този избор.

До тогава.

Уентуърт Милър

Уилсън Круз, активист на ГЛАСД, коментира решението на актьора: „Смелата проява на подкрепа на Уентуърт изпраща мощно послание към ЛГБТ руснаците, сблъскващи се с крайно насилие и преследване: Не сте сами. Докато хора по цялото Земно кълбо говорят срещу ужасяващия руски закон, все повече известни личности и корпорации трябва да последват неговия окуражаващ пример и открито да заклеймят руския анти-ЛГБТ закон”.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.