Тийнейджър отвлечен и малтретиран от руски хомофоби вероятно е починал

Тийнейджър отвлечен и малтретиран от руски хомофоби вероятно е починал

Миналия месец в Интернет пространството се разпространиха снимки на руски тийнейджър отвлечен и малтретиран от неонацистка група, вероятно една от многото православни доброволни групировки за борба с наркотиците и педофилията, които де факто нападат и гей хора.

Според организацията Spectrum Human Rights тийнейджърът, който бе отвлечен, измъчван и принуден да се разкрие пред родителите си, е починал от раните си. Организацията се позовава на информация от лекар, който е асоцииран с кампанията против хомофобията в Русия. Информацията остава непотвърдена.

 

945160_606628346044639_668297239_n1Миналия месец в Интернет бяха разпространени снимки на тийнейджър, чието тяло е боядисано с боя. Момчето на снимката е заставено да държи дилдо (изкуствен пенис, секс играчка). В руски социални мрежи бяха разпространени и различни видеа на гей момчета, подложени на мъчения. Предполага се, че материалите са заснети от участниците в кампанията „Окупирай педофилията“ на руския неонацист Максим Марцинкевич. Жертвите на групировката са на възраст между 12 и 16 години. Първоначално заявените цели на групировката са да се бори с педофилията. В последствие, очевидно приравнявайки хомосексуалността с педофилията, те се преориентират към нападения над възрастни, а сега вече и над непълнолетни и малолетни гей мъже и момчета.

През май 19-годишният Алекс Булигин се самоуби, след като сексуалната му ориентация бе публично разкрита в Интернет.

Групировките публикуват дейността си в руската социална мрежа, реплика на Facebook, VK.com. Полицията не е реагирала на нито един от множеството сигнали срещу дейността на над 500-те формирани самодейни отряди, много от които се определят като православни групировки за защита на морала и традиционните ценности.

Миналия месец горната камара на руския парламент — Съветът на федерациите — прие законопроект, забраняващ на чуждестранни еднополови двойки да осиновяват руски деца. Вече в сила е и федерален закон, забраняващ позитивното публично слово за хомосексуалността, дефинирано в закона като „пропаганда на хомосексуалност”.

Russian-gay-teen-tortured-2013

По-рано тази година бе убит и младеж, дръзнал да се разкрие като гей пред свои познати.

Екипът на GamaNews.bg препоръчва да се въздържате от посещения на Русия, както и от употребата на руски стоки и услуги.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.