Британският принц Хари спасил войник от хомофобско нападение в армията

Британският принц Хари спасил войник от хомофобско нападение в армията

Хомосексуален британски войник разказа как принц Хари храбро го спасил от хомофобската атака на войници от друг полк, съобщи в „Дейли мейл” на 8 юни. Това се случило по време на военно учение в Канада през 2008 г.

Принцът се намесил в защита на ефрейтор Джеймс Уортън, след като шестимата войници го заплашили, че ще го „пребият”. Уортън избягал от тях, намерил принц Хари, който тогава бил негов танков командир, и му разказал какво се е случило.

Казах му: „Мисля, че пехотинците ще ме убият”. Качих се в купола на танка и обясних на Хари какво точно се е случило. На лицето му беше изписано пълно недоумение. Не можех да спра сълзите, които напираха от очите ми.

Той слезе от танка и след няколко секунди аз промуших главата си навън и го видях как се отправя към тях.

Хари предупредил мъчителите на Уортън, че ще бъдат наказани сурово, ако продължат да го заплашват с насилие. След като се разправил с тях, той докладвал на висш офицер, преди да се върне при Уортън и да го успокои, че е „оправил” положението.

„Винаги ще бъда благодарен на Хари”, продължава войникът, който напуснал армията по-рано тази година. „Никога няма да забравя случилото се. Докато той не се намеси, аз бях набелязан”.

Тази история е част от новоизлязлата книга на Уортън „Открит в армията” (Out in the Army), откъси от която може да се прочетат в статията в „Дейли мейл”.

Дарина Иванова

Дарина Иванова е дългогодишен доброволец и застъпник за равноправието на ЛГБТИ хората с опит в подкрепата на нехетеросексуални младежи.
Дарина Иванова е дългогодишен доброволец и застъпник за равноправието на ЛГБТИ хората с опит в подкрепата на нехетеросексуални младежи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.