Гей мъж починал след жестоки изтезания в Русия

Гей мъж починал след жестоки изтезания в Русия

Тялото на гей мъж от южния руски град Волгоград, починал след тежки изтезания, бе открито в петък сутринта от руските власти.

Тялото на 23-годишния мъж е намерено в двора на жилищна сграда, съобщава Агенция Франс Прес. Според полицията, смъртта е настъпила вследствие на множество травми, включително по гениталиите на жертвата, които били изкормени. Момчето е било и изнасилено с бирени бутилки.

Старши лейтенант Наталия Куницкая, говорител на следствените служби на Руската федерация, призна, че случаят изглежда е престъпление с дискриминационен елемент, извършено на основата на хомосексуалната ориентация на жертвата. Този вид престъпления популярно се наричат „престъпления от омраза”.

Задържани са двама местни жители. Един от тях е признал, че повод за саморазправата била хомосексуалността на жертвата и „непочтителното” й поведение. Това е трето подобно убийство във Волгоград, като предишните бяха през август 2008 и август 2012 г.

Жертвата, изглежда, е пила заедно със задържаните по повод Денят на победата над Нацистка Германия, 9 май — официален празник в Руската федерация. Регионалният инспектор Андрей Гапченко заяви, че младежът е бил нападнат в момента, в който е заявил, че е гей.

Политологът Борис Вишневский, депутат от местния парламент на Санкт Петербург, посочи случая в подкрепа на предложението на неговата партия „Яблоко” за отмяна на законодателните текстове, забраняващи „пропагандирането” на хомосексуалност: „Кои са следващите, които ще бъдат подложени на такова преследване? Атеистите? Евреите?”, попита Вишневский от трибуната.

„Чудовищният инцидент във Волгоград показва плодовете на хомофобската политика в Русия, включително инициативата за забрана на „пропагандирането” на хомосексуалност”, заяви Николай Алексеев, легендарна фигура на руския ЛГБТ активизъм.

През януари руската Държавна дума прие на първо четене законопроект за федерален закон, който третира „пропагандирането на хомосексуалност” — формулировка без ясна дефиниция — като административно нарушение, носещо немалки глоби. Идентични закони вече са в сила в няколко административни области на Русия.

Градските съвети на Венеция и Милано вече взеха решения да прекратят културните си връзки с Руски градове заради това законодателство, такова решение се обмисля и в Мелбърн.

Паралелно с това обект на узаконяване от страна на руските власти е и забрана на еднополови двойки от чужбина да осиновяват руски сираци. Идеята бе подкрепена лично от Владимир Путин.

Престъпленията с дискриминационен елемент се ползват със специални текстове в наказателните закони на много западни държави. Причината е особения характер на този вид престъпления, където мишена на престъпното деяние не е непосредствената жертва, а цялата група, към която тя принадлежи. Тъй като тези престъпления носят много по-голям вредоносен и вирулентен заряд, предразсъдъчните мотиви се считат за утежняващи вината обстоятелства.

В Българския Наказетелен кодекс има текстове, утежняващи вината в случаи на престъпления, извършени срещу определена национална, етническа, расова или религиозна група, но не и такива, признаващи сексуалната ориентация на жертвата като възможна основа на престъпно деяние. През 2008 г. по предполагаеми хомофобски подбуди в Борисовата градина в София бе убит 25-годишният студент по медицина Михаил Стоянов.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

2 коментара

  1. Няма такъв цирк.. Всеки е свободен да харесва, да обича това, което желае. Никога не съм харесвал Русия, нито езика им..
    АЗ СЪМ ХОМОСЕКСУАЛЕН И СЪМ ГОРД ОТ СЕБЕ СИ !!!
    А с прочетеното тука, все повече и повече започвам да Не харесвам Русия..

  2. Хетеросексуален мъж съм на 40 г. Баща на една прекрасна, и жизнерадостна, шестгодишна дъщеря. С която Бог ме е дарил, за да ме радва, и да ми осмисля живота. Харесвам разбира се жени. Не си падам по хомосексуалноста. Но това и най-малко ми пречи, да приема хората с хомосексуална ориентация, като съвсем нормални хора, избрали си в живота да харесват, да обичат хора от собственият си пол. Нито ми пречат, нито с нещо ми вредят. Дори бих искал да имам приятели, казвам, само приятели, като пак го заявявам. Че не съм хомосексуален. Но това не ми пречи, да имам приятели, който са със хомосексуални наклонности. Имал съм моменти в живота ми. Да помагам на нападнати хора, с хомосексуална ориентация. До бой съм стигал заради такива хора, като не съм им търсил благодарностите им, от спасеният от мен нападнат човек. Не разбирам следното. Хора с някакви проблеми с психиката, със скрити много дълбоко в себе си хомосексуални подбуди. На тях какъв им е проблема. Защото на такива! какъв им е проблема? с тези хомосексуални хора. Църквата казва, че е бил грях хомосексуализма. И така да е. Кой може да съди чедата божи че съгрешават. Те като какви се явяват. Съдници ли са? божества ли са? или са най-безгрешните на този свят? че си позволяват да съдят останалите хора, заради личните им страсти и грехове. И църквата ли е стожер на морала? като в манастирите и на тази същата църква, такива хомосексуални оргии се вихрят. Че ЛГБТ обществата по света, са някакви направо хомосексуални аматьори, пред църковният, хомосексуален разврат. И точно тези, са най-върлите противници, на хомосексуалните общества, заклеймявайки ги, като развратници. А за собственият си, хомосексуален разврат, не дават и дума да се изговори, без да не те обявят за враг на религията им. Та в крайна сметка. Не си ли носи всеки греха сам? че трябва и други да им се явяват на техни носачи на греховете им. В крайна сметка. Не си ли носи човек, сам отговорността си пред бога? че да му казваш на човек, в какво да вярва, Как да вярва, и с кого да спи в леглото си. Бог ни е създал, и само той има това право да ни съди за постъпките ни. От мен имат поздрави всички хора с (не)традиционна сексуална ориентация. И пожелания, за успешна работа на ЛГБТ обществото в България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.