Джеръми Айрънс сравни еднополовите бракове с инцест

Джеръми Айрънс сравни еднополовите бракове с инцест

Хиливудската звезда и носител на Оскар Джеръми Айрънс заяви, че равенството в брака между разнополови и еднополови двойки, може да доведе до това бащи да се омъжват за синовете си.

Макар че 64-годишният Айрънс заяви, че като цяло няма силни пристрастия към нито една от двете страни на противоречията около легализирането на еднополовите семейства, според него такова законодателство може да се използва, за да се заобиколи плащането на данък за наследство при наследяване, като даде пример с баща и син.

Когато интервюиращият попита Айрънс как това съображение е валидно в светлината на законите против инцеста (кръвосмешението), Айрънс отговори:

„Няма кръвосмешение между мъже. Инцестът е факт при зачеване, но мъжете не могат да забременяват”.

Той пожела всичко най-добро на всеки, който има човек до себе си, защото това е „фантастично”:

„Да живееш с друго животно — съпруг или куче — е страхотно. Прекрасно и да имаш кого да обичаш. Не мисля, че сексът въобще е от значение. И как ще го наречете пак няма значение”.

Според Айрънс не-брачните форми на узаконяване на еднополовите семейства са идентични с еднополовите бракове — всички те „подкопават, променят това, което бракът е. Това е единственото, което ме притеснява”.

Изказванията на Айрънс от миналата седмица предизвикаха бурна ответна реакция, включително от негови колеги от Холивуд.

В отговор актьорът публикува съобщение на уебсайта си, където определя изказванията си като „зловредни, но все пак валидни аргументи”:

Дълбоко съм загрижен за това, че онлайн дискусията ми с Хъфингтън Поуст бе интерпретирана като това, че поддържам анти-гей позиция. да се каже това за мен е като да се каже, че Земята е плоска.

Участвах в дискусия за практическото значение на брака и това как тази институция може да бъде преобърната, когато включим към нея еднополовите двойки. Може би твърде лекомислено пуснах хвърчилото на един аргумент — пример с правното блато, което може да се сътвори, ако еднополовите бракове се узаконят. А именно: възможността в бъдеще еднополовите бракове да се използват от роднини от един и същ пол, за да се заобиколи данъчното законодателство (законите против инцеста имат за цел да предотвратят зачеването, така че те са ирелевантни към еднополовите отношения). Очевидно това бе зловреден, но все пак валиден аргумент.

Съвсем наясно съм, че много еднополови връзки са по-дълготрайни, отговорни и здравословни като среда за децата, отколкото някои хетеросексуални съответствия, както и че любовта често събужда желанието да бъде отбелязана по формален начин, като брака. Определено обществото трябва да има такова средство.

Надявам се, че дори по такива теми, където страстите са горещи, Интернет ще послужи като форум, където идеите да бъдат обсъдени свободно, без да залитаме в обиди. Може да се случи така, но то зависи от всички ние, дори скрити зад псевдоними онлайн, да се държим по хуманен, интелигентен и открит начин.

Шотландският актьор Алън Къминг, който сключи брак с партньора си миналата година в Ню Йорк, също разкритикува колегата си Айрънс: „Мразя, когато хората казват, че нямат силни чувства по дадена тема, а после изригват с обиди и невежество”.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.