Владимир Путин подкрепи лично забраната за осиновяване на руски сираци от гей двойки

Владимир Путин подкрепи лично забраната за осиновяване на руски сираци от гей двойки

Руският президент Владимир Путин лично се намеси в популярната напоследък анти-гей политика на партията му „Единна Русия” като лично се застъпи за забраната за осиновяване на руски сираци от гей двойки в чужбина.

Последните няколко години Русия отчете силно влошаване в зачитането на правата и свободите на нехетеросексуалните в страната. Освен ярко антидемократичното законодателство, забраняващо публичната реч, която се отнася до хомосексуалността и хомосексуалните, руските политици откриха втори фронт срещу нехетеросексуалните хора, само че зад граница, като обявиха дипломатическа студена война на държавите, които узаконяват еднополовите бракове.

Оръжие в тази война, за съжаление, са децата. „Находчивата” идея за това дойде неочаквано, след като Великобритания и Франция предприеха стъпки към узаконяването на еднополовите бракове, Франция е на четвърто място след САЩ, Италия и Испания по брой осиновени руски деца. От тези държави само Испания е легализирала еднополовите бракове на цялата си територия.

Сега обаче лично Путин е поръчал да се изготвят изменения в процедурата по осиновяване, а поръчението е поверено на министерството на образованието и науката. От министерството обаче обявиха, че такава заповед трябва да дойде от премиерът Медведев, но към момента такава няма.

През януари руските власти пак употребиха децата като политически инструмент, този път, за да забранят на американски граждани да осиновяват руски деца. Мярката дойде в отговор на „Закона Магнитски” в САЩ, който ограничава достъпа до страната на списък руски държавни служители, за които има доказателства че са отговорни за сериозни нарушения на човешки права.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.