Бил Гейтс: Бойскаутите „абсолютно” трябва да премахнат анти-гей ограниченията си, „защото е 2013”

Бил Гейтс: Бойскаутите „абсолютно” трябва да премахнат анти-гей ограниченията си, „защото е 2013”

Един от основателите на „Майкрософт” и дългогодишно име в списъка на най-богатите хора в света, Бил Гейтс, заяви в скорошно интервю, че Бойскаутите на Америка, една от най-големите младежки организации в САЩ с над 2,7 млн. юноши членове и над 1 млн. възрастни доброволци, трябва „абсолютно” да премахне забраната си за доброволчество, членство и работа от гей хора.

Пред Ей Би Си Нюз Гейтс разказа какво е научил самият той като член на организацията. С шега, Гейтс отговори:

„Научих как да връзвам възли, да плета кошнички, да правя дълги преходи без да се оплаквам много-много, как да готвя храна на дъждовни и влажни места, до където сме домъкнали храна от 30-ина километра”.

На въпрос дали Бойскаутите на Америка трябва да прекратят анти-гей забраната си, Гейтс отговори с „Абсолютно”. Попитан защо, той допълни: „Защото е 2013 година”, за което получи аплодисменти от публиката.

Управителния съвет на Бойскаути на Америка веднъж отложи обсъждането на въпроса, но следваща им среща е през май. Премахването на забраната няма автоматично да отвори врати за гей юноши, които искат да станат скаути, а ще прехвърли топката в ръцете на отделните скаутски групи, които ще трябва да решат дали да бъдат отворени и приобщаващи или не. Вече са събрани 1,4 млн. подписа срещу забраната.

Миналата година Бил и Мелинда Гейтс дариха $ 500 000 за легализиране на равенството в брака между разнополови и еднополови двойки в щата Вашингтон. През 2007 г. пък Гейтс дари $ 24 млн. за разработката на ваксина срещу СПИН.

По-рано тази седмица „Майкрософт” публикува видеореклама на проекта си Outlook.com, включваща сцена, която показва сватбена церемония на лесбийска двойка.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.