Ватикана дал 23 млн. евро за апартамент над най-голямата гей сауна в Европа

Ватикана дал 23 млн. евро за апартамент над най-голямата гей сауна в Европа

От поне месец насам католическата църква е разтърсвана от гей скандали. След като папа Бенедикт ХVІ напусна престола, официално по здравословни причини, стана ясно, че мотив за действията му вероятно е бил таен доклад, за гей кръгове сред висши духовници. По същото време четирима духовници във Великобритания обвиниха главата на католическата църква в Шотландия в сексуална злоупотреба, която той призна. Изглежда обаче на смирените духовници във Ватикана всичко това не им стига.

Ден преди папския конклав за избора на нова глава на римокатолическата църква, се оказа, че кардинал Иван Диас, архиепископ на Бомбай, член на конклава, се е настанил в 12-стаен апартамент, купен от Светия престол за сумата от €23 млн., който се намира точно над най-голямата гей сауна в Европа — Europa Multiclub.

76-годишният, силно консервативен Диас, не е бил наясно къде ще бъде настанен по повод конклава. Трябва да се отбележи обаче, че много от останалите 18 апартамента в сградата също се обитават от свещеници.

Зли езици разпространиха спекулативни съмнения, относно това дали индийският кардинал не е предложил на посетителите на сауната духовни напътствия, предвид, че нееднократно е заявявал убеждението си, че гейовете и лесбийките могат да бъдат „излекувани” от „неестествените си тенденции”, чрез епитимия, т.е. молитви, пост и други мерки от духовно естество.

От сауната бързо решиха да употребят възможността за маркетинг и промотираха на сайта си вечер със стриптизьор в расо. Редица коментатори в Италия с шеговит тон изразиха загриженост дали кардинал Диас няма да обърка вратата, ако се прибира късно вечерта.

От Светия престол са направили скъпата покупка през 2008 г.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.