Майката на Уитни щяла да бъде „разтревожена”, ако дъщеря ѝ била лесбийка

Майката на Уитни щяла да бъде „разтревожена”, ако дъщеря ѝ била лесбийка

Майката на легендарната певица Уитни Хюстън щяла „определено” да има проблем, ако дъщеря ѝ била лесбийка.

Това разкри на гости при Опра Уинфри самата Сиси Хюстън, 79-годишната майка на легендарната Уитни Хюстън, която почина на 48-годишна възраст от свръхдоза наркотици през февруари миналата година.

Сиси бе на гости при Опра, за да представи новоиздадената си книга, посветена на живота на дъщеря ѝ. На страниците на книгата бегло се засяга темата за предполагаемата връзка на Уитни с близката ѝ приятелка и лична асистентка Робин Крауфорд през 80-те.

По време на интервюто Опра прочете откъс от книгата, където Сиси пише: „Знаех, че не исках Робин около дъщеря си и казах на Нипи [както близките наричат Уитни] за това. Все пак нямаше много какво да направя по въпроса. Нипи харесваше Робин. Беше израснала възрастта в която можех да ѝ казвам с кого да се вижда. Децата имат собствен ум, щом порастат. Искат да експериментират с всякакви неща. И не зная, дали не беше по-скоро нещо такова [експеримент]”.

На въпрос на Опра Сиси отговори, че не харесвала Крауфорд, която държала „неуважителен тон”. Тя отговаря още, че би била „разтревожена”, ако се окажело, че дъщеря ѝ е лесбийка. „Не би ти харесало?”, попита Опра. „Не, въобще”, бе отговорът на Сиси Хюстън.

Слуховете за сексуалната ориентация на Уитни Хюстън са отколешни и я спохождат още от дните на близките ѝ отношения с Робин, с която по-късно прекъсват взаимоотношенията си. Малко след смъртта на легендарната певица миналата година, именитият британски гей активист Питър Тачел разкри, че през 80-те години на миналия век Уитни била много щастлива във връзката си с Робин Крауфорд и че тя била публична тайна в ЛГБТ общността. В последствие Уитни била принудена да сключи брак с рап певеца Боби Браун през 1992 г., година преди Хюстън и Тачел да се запознаят лично.

През 2009 г. Тина Браун, сестрата на вече бившия съпруг на Уитни, разкри, че в периодите си на силна злоупотреба с кокаин певицата е имала „лесбийски забежки”. В последствие заявява, че е направила изказванията само, за да помогне на Уитни да се опомни и да започне да се бори с порока.

Приживе Уитни има повече от 170 милиона продадени албуми, над 200 златни, платинени и сребърни плочи, и шест награди Грами, което я прави един от най-успешните изпълнителки на своето време.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.