Вестникът на Ватикана разкритикува гей осиновяванията след съдебно решение

Вестникът на Ватикана разкритикува гей осиновяванията след съдебно решение

След като апелативен съд в Италия даде на майка-лесбийка попечителство над сина ѝ, вестникът на Ватикана излезе с материал, поставящ ударение на това, че децата трябва да бъдат отглеждани от майка и баща.

В петък Върховният касационен съд на Италия отхвърли жалбата на баща, който се страхува, че детето няма да бъде отгледано „балансирано”, ако за него се грижат майка му и нейната партньорка. Според съда е „просто предразсъдък” да се мисли, че една хомосексуална двойка не може да отгледа дете нормално.

Докато правозащитната ЛГБТ организация Arcigay приветстваше историческото решение в страната, в която осиновяванията от такива двойки не са законово регламентирани, католическите лидери имаха готов отговор в защита на традиционния брак.

L’Osservatore Romano, 151-годишният официоз на Светия престол, още в събота излезе с редакционна статия, критикуваща решението на съда. В статията се подчертава, че в много случаи деца отрастват без родители.

„Но никой не бива да мисли, че такива ситуации могат да се създават само защото понякога те не причиняват вреда,” пише Адриано Песина, специалист по биоетика в Католическия университет на Светото сърце.

„Човекът е мъжествен и женствен. […] Моногамното семейство е идеалното място да научиш за човешките отношения  и среда, в която най-добрата форма на растеж е възможна”, пише той и допълва: „Никой няма право на деца”.

През последните години, и особено през последните месеци, католическата църква силно затвърди позициите си против хомосексуалността.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.