Джоди Фостър говори за сексуалността си на церемонията на наградите Златен глобус

Джоди Фостър говори за сексуалността си на церемонията на наградите Златен глобус

Американската актриса Джоди Фостър получи награда Златен глобус на името на Сесил Демил на церемонията по връчването на престижните награди снощи. Наградата, носеща името на първия си получател — американски режисьор и филмов продуцент, — е почетна за цялостен принос. Така Фостър стана най-младата носителка на престижното отличие след Джуди Гарланд през 1962 г.

Но не възрастта, а речта ѝ привлече специално внимание. В нея тя открито се опита да засегне темата за сексуалността си:

„Докато съм тук в това изповедно настроение, ме споходи внезапният копнеж да кажа нещо, за което никога не съм имала истинска възможност да говоря пред публика. Една декларация, която ме прави много нервна, ала едва ли колкото моя пиар, нали, Дженифър? Но просто ще го кажа тук, високо и с гордост, нали така? Ще имам нужда от помощта ви за това… не съм обвързана. Да, така е. Не съм. …Това трябваше да е голяма реч, с която да се разкрия, защото аз се разкрих преди около хиляда години, в каменната епоха, в онези дни, когато едно ранимо младо момиче можеше да се разкрие само пред доверени приятели и семейството си, колеги и постепенно, но гордо, пред всеки, който я познава. Всъщност пред всеки, когото срещне. Ала сега ми казаха, че от всяка звезда се очаква да удостоява всеки детайл от личния си живот с пресконференция, нова марка парфюм и риалити шоу в прайм-тайма”.

Актрисата използва възможността и да говори за проблемите на звездите със запазването на личния живот от любопитни погледи. „Наистина, ако сте обществена личност от деня, в който прохождате, ако е трябвало да се борите, за да живеете реален, искрен и нормален живот, въпреки всички препятствия, то вероятно и вие ще оцените колко важно е личното пространство. Лично пространство. Някой ден хората погледнат назад, мислейки си колко е хубаво да имаш такова нещо в живота си”.

През 2007 г. по време на подобна церемония Фостър намекна за сексуалната си ориентация, като отправи благодарности към бившата си партньорка Сидни Бернар, наричайки я „моята прекрасна Сидни, която споделя с мен и гнили, и блажени мигове”.

След като благодари на семейството и приятелите си, Фостър благодари и на Мел Гибсън: „Благодаря, че и ти ме спаси”.

През 2010 г. Уинона Райдър заяви пред медии, че Гибсън е хомофоб.

Gama News
Следвай ни:

Gama News

GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.
Gama News
Следвай ни:
GamaNews.bg е българска медия за новини, посветени на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполови и куиър хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Анти-спам ключ * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.